Op de koffie bij: Bonno Stuivenberg

Op de koffie bij: Bonno Stuivenberg
231

Wat is nu de definitie van een kopje koffie? Is het vooruitblikken of juist terug kijken? Geeft het je energie of is het om een knoop door te hakken? In deze derde editie van “Op de koffie bij”, kijken we onder het genot van een kop koffie terug met Bonno Stuivenberg waar het voor hem allemaal begon, vanaf die eerste kop…

Naam: Bonno Stuivenberg
Leeftijd: 28 jaar
Woonplaats: Rotterdam
Opleiding: HBO Civiel Techniek
Burgerlijk staat: Gehuwd en 1 kind
Was: Werkvoorbereider bij Heijmans Civiel Funderingstechnieken BV
Is: Werkvoorbereider bij Terracon Funderingstechniek BV

Werk

Op 1 Februari 2017 ben ik begonnen als Werkvoorbereider bij Terracon Funderingstechniek BV. Hier ben ik de voorbereiding op gaan pakken van verschillende projecten in binnen- en buitenland. Van 58 boorpalen in Rhoon tot ca. 1600 vibropalen in Rotterdam. Of buispalen voor een sluis in Immingham (GB) en 40 meter lange buispalen met een doorsnede van 2,30m in Purfleet (GB) voor een loading dock tot de fundering voor een mastenlijn, bestaande uit boorpalen in Noord-Duitsland.

Voor deze projecten start ik met het uitpluizen van de tekeningen en het maken van werkplannen. Daarna het inkopen van materialen en zorgen dat deze tijdig beschikbaar zijn voor afroep door uitvoering. Tevens blijft het een uitdaging om ervoor te zorgen dat alles duidelijk gepresenteerd wordt voor de ploegen die buiten het werk moeten uitvoeren, zodat zij zelf niets meer hoeven uit te zoeken en alles duidelijk is.

Als Werkvoorbereider in de funderingsbranche moet je flexibel zijn en ben je tegelijkertijd bezig met verschillende projecten. Omdat elk project weer anders is, blijft het werk uitdagend.

Bergler Techniek

Eind 2016 ben ik in contact gekomen met Bergler Techniek. Op dat moment was het nog niet in mij opgekomen om Heijmans te gaan verlaten, daar ik het nog goed naar mijn zin had. Wel was ik geïnteresseerd om eens te praten, om erachter te komen wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn. Toen Bergler mij laten benaderde met melding dat er een Werkvoorbereider gezocht werd bij Terracon en of ik eens met deze partij wilde praten, was mijn interesse toch wel gewekt. Terracon kende ik als een mooi bedrijf welke goed bekend staat in de markt.

Toen Bergler voor mij een gesprek geregeld had is het eigenlijk allemaal vrij snel gegaan. Het gesprek bij Terracon verliep goed en nadat ik aangegeven had wel geïnteresseerd te zijn in een dienstverband bij Terracon, heeft Bergler een en ander in gang gezet. Via Mail en Whatsapp heb ik constant contact gehad met mijn contactpersoon binnen Bergler Techniek en zo bleef ik op de hoogte van de stand van zaken.

In overleg is besloten het 1e jaar gedetacheerd via Bergler te gaan werken. Tijdens deze periode heb ik vrij vaak contact gehad met mijn contactpersoon binnen Bergler, welke ook een aantal maal op de koffie is geweest om de voortgang te evalueren. Dit heb ik als zeer prettig ervaren.

Inmiddels ben ik door Terracon in vaste dienst aangenomen.