Op de koffie bij: Maurice Broekhuizen

Op de koffie bij: Maurice Broekhuizen
231

Wat is nu de definitie van een kopje koffie? Is het vooruitblikken of juist terug kijken? Geeft het je energie of is het om een knoop door te hakken? In deze tweede editie van “Op de koffie bij”, kijken we onder het genot van een kop koffie terug met Maurice Broekhuizen waar het voor hem allemaal begon, vanaf die eerste kop…

Naam: Maurice Broekhuizen
Leeftijd: 24 jaar
Woonplaats: Zwijndrecht
Opleiding: Bouwkunde
Burgerlijk staat: Samenwonend
Was: Werkvoorbereider/planner bij Bouwbedrijf Bakker Arkel
Is: Werkvoorbereider bij Sprangers Bouwbedrijf

Maurice Broekhuizen

Werk

In september 2016 ben ik via Bergler Techniek begonnen als werkvoorbereider bij Sprangers Bouwbedrijf. Ik werd daar onderdeel van het team werkvoorbereiders op het project Leidsche Rijn Centrum in Utrecht. Een enorm project waar Sprangers samen met drie bouwcombinaties een nieuw stadscentrum realiseert. Met het team werken wij aan een combinatie van woningen, winkels en kantoren welke zijn onderverdeeld in 7 bouwdelen met ieder een andere architect. Doordat ieder bouwdeel door een andere partij is ontworpen, maar deze gebouwen toch onderling gekoppeld zijn, is het een uitdagend project met lastige details.

Meewerken aan zo’n complex project met een grote (bouwplaats)organisatie vergt een flexibele houding waarbij een goede onderlinge communicatie met het team van groot belang is. Meedenken aan oplossingen, vooruit denken en knelpunten signaleren zijn een dagelijkse bezigheid. Het is de uitdaging op iedere vraag een antwoordt te hebben en continue voor te lopen op de bouw werkzaamheden.

Bergler Techniek

Na mijn studie bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam kon ik bij mijn afstudeerbedrijf aan de slag in het NPO (niet planmatig onderhoud). Na ruim een jaar werken merkte ik dat de nieuwbouw mij meer trok dan het onderhoud/renovatie. Op dat moment werd ik benaderd door Bergler Techniek, die mij in eerste instantie vroegen of ik nog relaties had die geïnteresseerd waren in een nieuwe uitdaging. Deze had ik niet, maar ik was zelf wel geïnteresseerd. Na een “gezellig” intro gesprek was er van beide kanten enthousiasme en nog geen week later mocht ik op gesprek komen bij Sprangers Bouwbedrijf. Bergler heeft mij voorafgaand aan het gesprek goed voorbereid en geïnformeerd over de organisatie en het gesprek dat ik kon verwachten. Nadat het gesprek heeft plaatsgevonden is de bemiddeling volledig door Bergler gedaan en kon ik volgens afspraak per 1 September aan de slag bij Sprangers Bouwbedrijf.

Even weg

Zoveel mogelijk van de wereld zien is al van jongs af aan een doel. Ik heb er nooit voor gekozen om na mijn studie voor langere tijd te gaan reizen, maar beetje bij beetje iedere vakantie weer iets van de wereld zien doe ik wel. Dit jaar ga ik met mijn vriendin een rondreis maken op Bali, dit is de eerste keer dat wij richting Azië gaan, maar zeker niet de laatste. Volgende jaar wordt het waarschijnlijk Thailand, maar het zou zomaar Zuid-Afrika kunnen worden….